yangın kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli hayırlı ise buna bağlamlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte yükselmek enseışını getirmektedir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür bapların en şanlı yararı yaman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Kavlükarar konusu kişi zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

 Bir örgüda veya katlarında kâin her kullanıcı midein, vesair kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan tükenmek zorunda kalınmaksızın, bir çıkışa yahut çıkışlara doğrudan muvasala sağlanması gerekir.

 Yangın merdivenleri içeriden veya dışarıdan örgülabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti ve makam kaybının henüz az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri dundaki şekilde sıralanabilir:

Özellikle santimantal ve ömre bedel materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı karınin insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan müstacel gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere kamu cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Binalarda sınırlı standartlarda durum alması müstelzim yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu baplar, yangın merdiveni tıntınluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emin bir şekilde autarı çıkmasını sağlar.

Bu nedenle daha erdemli bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında himaye sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Erişim kolaylığı getirmek amaçlı bünyelmış merdivenlerin haricinde gönül emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Can kurtarmak hesabına yangın merdivenleri içinde ölümlü çitndıran bütün binalarda olmalıdır.

Daire sayısı: Binaların yamaç skorsı bapların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir pare ivedili çıkış kapısı durum almalıdır. Koca katlı mimarilarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.

Report this wiki page